Arrangerte åpent møte

Torsdag kveld arrangerte MIF Fotball åpent møte, og omtrent åtti tilhørere fikk møte både styret, sportslig ledelse og ny markedsansvarlig.

Annonse:

Styreleder Monica Myrvold Berg startet med å redegjøre for styrets arbeid. Hun fortalte inngående om jobben styret har gjort med å få på plass plandokumenter og laget et planverk for fotballen.

- Kort oppsummert er den langsiktige målsetningen å gjøre comeback i Eliteserien, mens den på kort sikt er å holde plassen i OBOS-ligaen, oppsummerte hun.

I tillegg har det vært mye jobb for styret å løse bemanningssituasjonen i administrasjonen, hvor viktige nøkkelpersoner har gitt seg. Det har vært høyt prioritert å treffe riktig med ansettelsene, og styrelederen roste både arrangementsansvarlig Martin Kjenaas og markedsansvarlig Milena Mesfin for måten de har kommet inn i klubben på. Styrelederen fortalte også at klubben har jobbet for å få til dette møtet tidligere, men at det har vært vanskelig på grunn av rekrutteringsprosessen man har vært inne i.

Gledesdreperen i styret

Richard Tandberg Olsen introduserte seg selv som gledesdreperen i styret siden han i hovedsak jobber med økonomi. Han snakket om jobben styret har gjort for å få økonomien under kontroll.

- For første gang på fem år gikk MIF Fotball i overskudd i fjor, men det skyldes i hovedsak spillersalg. Imidlertid jobbes det knallhardt med å få inn flere samarbeidspartnere samtidig som vi kutter utgiftene så mye vi kan, sa han.

Han fortalte også hva utgiftene i MIF Fotball går til.

- Omtrent en fjerdedel går til å drifte Consto Arena, og halvparten er lønnsutgifter. Tjue prosent går til varer, tjenester og andre kostnader. Det er med andre ord lite eller ingenting igjen til spillerkjøp. Inntektspotensialet er helt annerledes i Post Nord-ligaen enn i OBOS-ligaen, og det er derfor ekstremt viktig å redde plassen.

Spillerlogistikk avhengig av hvor vi spiller

Et spørsmål som kom fra salen, gjaldt utfordringen MIF har med at få spillere har kontrakt neste år.

- Det er imidlertid vanskelig å forhandle om kontraktsforlengelse så lenge vi ikke vet hvor klubben spiller, og det er også gjennom lønnsutgiftene vi har den beste muligheten til å redusere kostnadene, var svaret. Grunnet økonomi er det per i dag heller ikke aktuelt å kjøpe noen av de innlånte spillerne.

Styret avsluttet med en bønn til de fremmøtte – møt på kamp, støtt MIF-lotteriet, handle i MIF-shop og få også med andre. Det bidrar til å styrke økonomien på lang sikt. Mjøndalen IF er en klubb som har store drømmer, men som kommer fra ei lita bygd. Vi har ambisjoner samtidig som vi tar vare på dem rundt oss.

Gauseth: - Visste jeg kunne gjøre en forskjell

Christian Gauseth var neste på scenen. Han fortalte om henvendelsen som kom fra styret om å vikariere for Bjørn Petter Ingebretsen i hans sykefravær, men at han i utgangspunktet avviste forespørselen. Men han lot seg overtale, og fortalte om hvordan han kom til en klubb som fremstod ganske annerledes enn da han sist var her.

- Jeg savnet smilet, glimtet i øyet og at det er artig å dra på kamp. Men jeg takket ja fordi jeg visste at jeg kan gjøre en forskjell, sa vikar Gauseth.

I samråd med hovedtrener Kevin Nicol har det blitt gjort noen små justeringer i spillergruppa.

Signerte i blod

- Vi skal hilse på hverandre og vi skal sette mål for hver trening. Vi skal vise engasjement og entusiasme, og vi har trent intensivt på avslutninger og hjørnespark, fortalte duoen før de ønsket Bjarne Ingebretsen og Boye Skistad opp på scenen for å fortelle om hvordan spillerne har forpliktet seg til å stå opp for seg selv, hverandre og klubben. Dokumentet har de signert – først med blekk, så med blod.

- Fotball er å gjøre, avsluttet Gauseth før mannen med mange jern i ilden måtte reise hjem for å legge barna.

Kevin Nicol gikk gjennom spørsmål som har kommet i forkant av møtet, blant annet om MIF2, som sliter massivt og høyst sannsynlig rykker ned til fjerde divisjon.

Også andre sliter

- Dette er imidlertid ikke unikt for oss, fortalte skotten før han gikk gjennom rekken av klubber i Eliteserien og OBOS-ligaen som har lag som sliter på det nivået, for eksempel Bodø/Glimt, som også er i den samme situasjonen. Han viste også til at andrelaget spilte i fjerde divisjon forrige gang vi rykket opp til Eliteserien, og at det kan være positivt for utviklingen av unge spillere å komme på et nivå hvor de lærer seg å vinne igjen.

Han svarte også på spørsmål rundt nysigneringene klubben har gjort, og fortalte fra treningshverdagen.

Hovedtrener Kevin Nicol stilte opp og svarte etter beste evne på norsk.
Hovedtrener Kevin Nicol stilte opp og svarte etter beste evne på norsk.

- Nå er vi så godt som skadefrie og har de fleste tilbake i trening. De nye spillerne har også hevet kvaliteten på trening, og vi er kanskje et av de lagene i Norge som trener best akkurat nå, sa han til glede for de fremmøtte.

Gleder seg til å styrke samarbeidet

Avslutningsvis var det Milena Mesfins tur til å presentere seg og sin jobb. Hun er klubbens nye markedsansvarlige, og begynte i jobben i slutten av juli.

Hun fortalte om motivasjonen til å ta jobben og måten hun har blitt tatt imot på både av kolleger, frivillige og samarbeidspartnere.

- Vi har en kjent merkevare allerede i Mjøndalen, og jeg gleder meg til å jobbe videre for å utvide og styrke nettverket vårt av samarbeidspartnere, fortalte Milena.

Etter det hadde vi holdt på i to ganger 45 minutter, og for fotballinteresserte folk var det dermed på tide å ta kvelden, og vi håper at de som møtte opp kunne reise hjem litt klokere – og ikke minst motiverte for å møte opp til kamp mot Bryne på søndag.

Annonse fra Obos-ligaen: