Måtte strekke våpen med ti mann

MIF kjempet som løver med ti mann, men måtte til slutt strekke våpen mot Moss.

For kampen var bare to minutter gammel da Thomas Kinn ble utvist, etter at både han og Moss-angriperen Benarfa havnet i duell utenfor straffefeltet. Angolanerens fot var meget høy, men det var Thomas Kinn som fikk det røde kortet av dagens dommer. Kinn måtte forlate Melløs på båre, og bruntrøyene ble også redusert til ti mann omtrent rett fra avspark.

Til tross for å være én mann mindre, var første omgang jevn. Moss kom naturlig nok nærmest og var svært nær å ta ledelsen da ballen smalt i tverrliggeren etter en snau halvtime, men målvaktsdebutant Andreas Hippe Fagereng slapp med skrekken. Han gjorde for øvrig sine saker meget bra, og bortsett fra skuddet i tverrliggeren, var ikke hjemmelaget i nærheten av å skåre de første førtifem minuttene.

Trussel på dødball

Moss lovte å være mer kliniske i andre omgang, men Mjøndalens ti mann stod godt imot. Med Vegard Leikvoll Moberg og etter hvert også Aleksandar Lukić og Alie Conteh var også MIF en trussel på dødball.

Omtrent åtti minutter var spilt da Moss angrep på sin høyre side. Meinhard Olsen forsøkte å takle, men var et millisekund for sent ute og felte i stedet Aksel Baran Potur. Dommeren pekte helt korrekt på straffemerket, og derfra var Thomas Kind Bendiksen nådeløs. Moss ledet 1-0.

Ikke nok trykk

Bruntrøyenes ti mann fortsatte å spille effektiv angrepsfotball, og forsøkte å etablere spill høyt på banehalvdelen for å skape sjanser. Det ga også muligheter for hjemmelaget, og det var nær 2-0 da debutant Lukić hadde et svakt tilbakespill til debutantkollega Hippe Fagereng. Men MIF slapp med skrekken da serberen ordnet opp i sin egen tabbe og reddet på streken.

Til tross for dårlige arbeidsforhold for bortesupportere på Melløs, leverte 3050 og Dala som vanlig sterkt.

På slutten klarte ikke sliten MIF-gutter å skape nok trykk på østfoldingene, og dermed ebbet det ut med hjemmeseier. Det er leit med null poeng og skade på Thomas Kinn, men ut fra hvordan forutsetningene blir her, er det all grunn til å gå inn i landslagspausen med hevet hode. Det er det også for 3050 og Dala, som igjen viste sin klasse på tribunen.