Nytt magisk øyeblikk på Intility?

Vålerenga er kjempefavoritt, men statistikken viser at det er helt jevnt mellom lagene før onsdagens oppgjør på Intility.

Og en seier i Oslo kan jevne det helt ut mellom lagene. For vårens 5-3-seier gjorde at MIF står med seksten seire mot Vålerengas sytten i seriesammenheng, mens seks av kampene har endt uavgjort.

Selv om Vålerenga har vunnet de fire kampene mellom lagene på Intility, så har vi et av våre beste minner i moderne tid herfra. Det var en skikkelig stillongskamp – og den seneste offisielle kampen noen gang i norsk fotballhistorie. Den 28. desember 2020 fikk nemlig en liten gruppe utvalgte supportere overvære den viktige kvalikkampen mellom Mjøndalen og Sogndal, som gikk av stabelen på Oslo øst.

På spill stod en plass i Eliteserien 2021. Mjøndalen hadde mot alle odds karret seg til en ny mulighet for å overleve, men et magisk minutt fra saftkokerne gjorde at bruntrøyenes håp var dødt med ti minutter igjen. Da hadde nemlig vestlendingene skåret to mål på ett minutt, og MIF var nede, selv om tidligere Sogndal-spiller Ole Amund Sveen hadde sendt bruntrøyene i ledelsen før hvilken.

Iskald romjulsmagi

For her var det ingen siste mulighet. Vinneren av kampen tok plassen i Eliteserien, mens taperen måtte gå løs på en sesong i OBOS-ligaen. Et desperat MIF-lag kom imidlertid tilbake helt på tampen – og Sveen (som nok var i offside) kunne skåre sitt andre for dagen og sikret minst ekstraomganger.

På tribunen var det knapt negler igjen da Mjøndalen fikk et hjørnespark sju minutter på overtid. Ballen ble svingt inn i feltet, og der kom Markus Nakkim seg fri slik at han kunne stange ballen inn til 3-2.

Gleden var enorm – og Vegard Hansen gråt av lettelse for åpent kamera.

Kan vi skape et nytt magisk øyeblikk på Intility på onsdag? Møt opp, så får du se. Dessuten kan DU utgjøre en forskjell.