Jokke gir seg

Etter rundt 450 kamper er det uunngåelige et faktum – 2024 blir den siste sesongen til Joackim Olsen Solberg som aktiv fotballspiller.

Annonse:

Mannen med flest kamper i brunt har et ønske om å prioritere familien i større grad. Ledelsen i MIF Fotball har tydelig signalisert at vi ønsker å ha med kapteinen videre, men har samtidig forståelse for valget han nå tar.

Ville ha venstrefoten – gjorde mann av gutten

Jokke kom til Mjøndalen foran 2008-sesongen, og markerte seg raskt som en spiller Vegard Hansen ønsket å satse på – i hvert fall ville han se mer av venstrefoten hans, samtidig som kjeftamentet kunne by på utfordringer.

- Jeg kom til klubben som en «møkkaunge», en uferdig og ganske ufordragelig fyr. Det var perioder jeg var mer på kontoret til Kenneth enn jeg var på treningsfeltet, sa Jokke selv for noen år siden.

Men den ufordragelige fyren ble en klippe i et MIF-lag som sjarmerte hele fotball-Norge først gjennom å slå Brann i kvalik til Tippeligaen, før de ble allemannseie etter serien Alle gutta på TV2. Og da klubben skulle gå løs på sin første sesong i Tippeligaen siden 1992 var det Jokke som ble kaptein på skuta. Men det endte med nedrykk, og alle med brunt hjerte unte ham det da han fikk tilbud om å fortsette på øverste nivå for Sandefjord før 2017-sesongen.

Det ble halvannet år i hvalfangerbyen før han returnerte til Mjøndalen. Og Jokkes farlige venstrefot bidro sterkt til nytt opprykk i 2018, da hans kanonkule borte mot Sogndal var et av de flotteste målene i OBOS-ligaen den sesongen.

Har konkurrert med mange

Han har hatt sterke konkurrenter om plassen, men Jokkes anvendelighet har gjort at han har vært en utrolig viktig brikke i MIF, både da klubben lå i Eliteserien i 2019 til 2021, men også etter at klubben igjen var på nest øverste nivå fra 2022-sesongen.

Dermed blir kampen mot Stabæk den siste hjemmekampen for Jokke – om det da ikke skulle bli kvalik. Vi takker rekordmannen for innsatsen i brunt og satser på at du får den avslutningen på sesongen du fortjener – nemlig at vi overlever i OBOS-ligaen og kan spille der også neste år, selv om det altså blir uten deg.

Tusen takk!

Annonse fra Obos-ligaen: