Oppdatering fra styreleder

Styreleder Tom Henrik Rogstad deler sine tanker etter halvspilt serie.

Annonse:

Da er vi halvveis i sesongen og vi tar sommerferie på 10. plass. Ut fra forutsetningene er i alle fall jeg tilfreds med vårsesongen.

Vi startet med nesten en hel førsteellever på skadelisten, men når vi har hatt alle spillere tilgjengelig har vi til tider vist at vi kan hamle opp med hvem som helst i denne ligaen. Før sesongen har vi vært klare på at om vi klarer kvalifisering har vi hatt en meget god sesong. Vi har fortsatt heng på kvalifiseringsplassen og vi er – som alle vet – et høstlag…

Hovedfokuset til styret i vårsesongen har vært å få kontroll på økonomien, bli kjent med klubben og ha god dialog med administrasjon og sport. Det nye styret ble valgt i starten av mars, så det er begrenset hvor mye man får gjort på så kort tid. Det har vært mange endringer i klubben og vi må være tålmodige når den nye organisasjonen skal sette seg. I løpet av det siste året har vi fått ny hovedtrener, ny sportssjef, ny akademisjef, ny styreleder, ny daglig leder – og nå må vi på jakt etter nok en ny daglig leder.

Det er mye som har skjedd på under ett år i klubben. Men jeg har knalltro på at folkene i klubben nå er rette folk på rett plass. Når det gjelder daglig leder-rollen så har styret konstituert Bjørn Petter Ingebretsen som daglig leder inntil videre, og vi har en klar ambisjon om at en ny daglig leder skal være i gang senest 1. januar 2024.

Tøffe tak økonomisk

Jeg ønsker også å dele informasjon om klubbens økonomiske situasjon og våre ambisjoner for fremtiden. Vi står overfor utfordringer på grunn av fjorårets underskudd på seks millioner, men jeg vil forsikre dere om at vi har kontroll på økonomien og jobber aktivt for å rette opp situasjonen. Det er ingen hemmelighet at dette underskuddet har påvirket oss betydelig også i denne sesongen. Vi skulle gjerne forsterket laget der Kevin og BP ønsker det, men styrets oppgave er å drifte klubben på en trygg måte.

Vi har måttet ta og må nok også i fremtiden ta noen tøffe beslutninger for å sikre at vi kan fortsette å drive klubben på en bærekraftig måte. Dette har inkludert kostnadskutt, strømlinjeforming av driften og en nøye gjennomgang av alle utgifter. Selv om dette kan være smertefullt på kort sikt, er det helt nødvendig for å sikre klubbens langsiktige stabilitet. 

Jeg leser det meste av kommentarene i sosiale medier og jeg setter pris på engasjementet som vises. Det mange meninger om hva vi bør gjøre med spillerlogistikk, trenerteam og klubbdrift. Jeg kan garantere dere at vi til enhver tid tar de beslutningene som er til det beste for klubben og minner om at vi skal være en selgende klubb. Men det skal balanseres med våre egne sportslige ambisjoner, så vi skal ikke selge for å selge. Vi skal sørge for at det er god business i dette også. Spillersalg skal være med å styrke klubben på sikt, både sportslig og administrativt.

Begynner å se resultater

Det som er svært gledelig er at vi ser gode resultater av vårt arbeide med akademiet vårt. Unge spillere som Erik Stavås Skistad, Syver Skaar Eriksen, Adrian Hansen og Sondre Granaas spiller jevnlig mye og flere bak utvikler seg stadig. Hele sju spillere i troppen mot Start kommer fra eget akademi. Og selv om Kristian Lien ikke har vært i akademiet, så er toppscoreren i OBOS-ligaen bare 21 år!

Mjøndalen Fotball har en stolt historie, en lidenskapelig supporterbase, fantastiske frivillige og mange lojale sponsorer. Vi er fast bestemt på å gjøre alt som kreves for å komme tilbake til Eliteserien, der alle vil vi skal spille. Vårt mål er å nå dette opprykket innen 2026, og vi vil gjøre alt som står i vår makt for å oppnå dette. På veien dit trenger vi alles støtte!

Annerledesklubben som får mest ut av minst

Vi jobber hele tiden mot målet om at vi skal bli best på å få mest ut av minst. Dette betyr at vi vil jobbe hardt for å utvikle våre talenter, bygge en solid spillerutviklingsstruktur og ta i bruk kreative tilnærminger for å konkurrere på et høyt nivå med begrensede ressurser. Vi ønsker å være kjent for å være en klubb som gjør mer med mindre, og som stadig overrasker og imponerer i fotballen. Vi skal tilbake til å være annerledesklubben som “alle” heier på!

Veien mot opprykk vil ikke være enkel, og det vil kreve utholdenhet, engasjement og støtte fra dere, våre fantastiske supportere, frivillige og sponsorer. Derfor ber jeg dere om å fortsette og stå ved vår side gjennom tykt og tynt. Deres støtte er uvurderlig for oss, og den driver oss til å gi alt både på og utenfor banen.

Sammen skal vi møte alle utfordringer og gjøre drømmen om å spille i Eliteserien igjen til virkelighet. Vi takker dere for deres lojalitet og engasjement, og vi ser frem til å skape en lys fremtid for Mjøndalen Fotball.

Og husk: Kamp er best på stadion!

Brun hilsen fra Tom Henrik Rogstad

Styreleder Mjøndalen Fotball

Annonse fra Obos-ligaen: