Poeng på dårlig dag

Unggutta viste karakter da MIF slet seg til uavgjort hjemme mot KFUM Oslo.

Det var store forventninger til finspill og mange mål da gjestene fra Oslo besøkte Consto Arena lørdag ettermiddag. Været viste seg fra sin beste side, og MIF kom fra Grimstad med tre poeng i midtuka – og skulle dessuten møte en motstander som lå sist på tabellen.

Men gjestfriheten var stor da MIF-forsvaret ikke fulgte med i timen og lot KFUM skåre allerede etter et halvt minutts spill. De angrep på venstre side og slo inn på bakre, hvor Remi-André Svindland ble stående uplassert og fikk en enkel oppgave med å ekspedere ballen inn i nettet.

Nytt tilskudd til lang skadeliste

Noen minutter senere ble Meinhard Olsen skadet i en duell, og ble liggende lenge nede. Vår færøyske altmuligmann måtte ut, og MIFs allerede lange skadeliste ble enda lengre. Inn kom Sander Bratvold, og trenerteamet måtte rokere på posisjonene. Sivert Øverby gikk over på høyre back, mens Joackim OIsen Solberg ble trukket ned til venstre back

Men det kladdet fortsatt heftig for Mjøndalen. Etter 27 minutter satte KFUM ballen i stolpen, og Thomas Kinn og co slapp med skrekken. Det siste kvarteret av omgangen klarte imidlertid MIF å flytte laget litt lengre opp på banen, dog uten at det ble sjanser av det. Lukta av 0-1 til pause begynte å bre seg på Consto Arena.

På overtid fikk imidlertid MIF et frispark på sin høyre side. Martin Rønning Ovenstad slo et ikke altfor godt frispark inn i feltet, men KFUM-forsvaret var svake da de forsøkte å klarerere, og ballen havnet i beina på Adrian Hansen, som stokket de lange beina riktig og kunne sende ballen enkelt i nettet. Til pause var dermed stillingen 1-1.

Havnet under igjen – men kom tilbake

De siste førtifem ble vel egentlig nokså like de første. Bruntrøyene klarte ikke få noe særlig fasong på angrepsspillet. KFUM hadde mye ball, og etter 70 minutters spill gjenerobret de ledelsen. Robin Rasch la an til skudd, men slo i stedet ballen tvers gjennom forsvaret til Simen Hestnes, som enkelt kunne sende gjestene i ledelsen. Da så det mørkt ut for Mjøndalens unge gutter.

Men gutta viste karakter. Selv om de lå under for andre gang i kampen og beina var tunge på tampen av den tredje kampen på en uke. Brinder Singh hadde friske bein da han erstattet Love Reuterswärd midtveis i omgangen, og da han fikk sjansen på en lang ball, fosset han nedover kanten og kom seg til innleggsposisjon i kombinasjon med Martin Rønning Ovenstad. Og innlegget var presist til en som vet både hvor målet står og hvor han selv skal være for å skåre mål – nemlig Kristian Lien. Sørlendingen satte hodet til og stanget ballen inn til utlikning idet vi hadde spilt snaut åtti minutter.

På slutten hadde begge lag sjanse til å sikre seg alle poengene, men flere mål ble det ikke. Dermed ble det poengdeling, og det mest positive for vår del på en dag hvor skadelista ble lengre, var at unggutta virkelig viste karakter og at vi sikret oss et poeng på en dårlig dag. Og som vanlig leverte 3050 og Dala til toppkarakter.

Neste kamp på Consto Arena? Det blir mot Raufoss 16. mai, og da er avspark kl 18.00. Vi prøver på nytt da.

Publisert: 06.05.2023, oppdatert: 10.05.2023
Skrevet av: MIF Fotball