Vi slår dem bare når det gjelder som mest

Sogndal er en fæl motstander for oss. For mot Saftkokaradn vinner vi bare når det gjelder som mest. Heldigvis for oss er det akkurat sånn det er på mandag.

Annonse:

For siden 1992 har vi ikke klart å slå norsk toppfotballs eneste nynorsklag én eneste gang på hjemmebane. Vi har to seire – og det var viktige seire.

Først var det da Alfred Scriven stanget de brune til himmels på overtid en seinsommerkveld på Fosshaugane i 2018. Vi vant 4-3 etter tiårets morsomste OBOS-ligakamp – og det var helt avgjørende for at vi kunne sikre oss opprykket enda litt lengre vest seinere på høsten.

Så har vi sjølsagt den magiske romjulskvelden på Intility hvor vi var litt heldige, men viste en veldig karakter, da Markus Nakkim brukte hodet på rett måte og styrte inn 3-2 – også det på overtid etter at Sogndal hadde snudd kampen.

Da hadde Ole Amund Sveen skåret de to første MIF-målene. Vi minner om at det var Sveen som lagde våre to mål også på Intility sist mot Vålerenga. Kan Sveen gjøre det igjen - mot gamleklubben?

Norsklærerne og de som styrer i skolen krangler om det skal være en egen sidemålskarakter. Vi skal ikke ta stilling til det – og i hvert fall ikke når vi møter landets beste nynorsklag. Men det vi veit – det er at vi har karakter. Vi er nødt til å kjempe som løver nå, med fire kamper igjen trenger vi hvert eneste poeng vi kan karre til oss om det skal bli OBOS-liga også neste år.

Sogndal er i fritt fall, og har bytta trener. Det ga ikke noen umiddelbar effekt, mens vi har fått på plass ny daglig leder i Ronny Johnsen. Faste travere på Consto Arena veit at Ronny er han som går på indre bane og gjør intervjuer før kamp og i pausen. Men hvem skal intervjue Ronny når han er blitt ny daglig leder?

Møter du opp, så får du se. Vi er klare for nye gåsehudøyeblikk. Og vi blir en god del mennesker på Consto Arena mandag kveld. Men vi håper at du også møter. For det kan bety mye. Veldig mye. Og billetter - det får du her

Annonse fra Obos-ligaen: